1 2 3 4 5 6 6

Statiunea Baile 1Mai

stars test article

Statiunea balneoclimaterica de interes national Baile 1 Mai este situata in nord-vestul Romaniei, la 8 km sud de Oradea , la 140 m altitudine .

Statiunea Baile 1 Mai datorita pozitiei intr-o padure de stejari seculari dispune de un microclimat specific cu veri moderate termic si cu ierni blande.

Temperatura medie anuala este de 10,5 grade in timp ce precipitatiile se mentin in jurul valorii de 650 mm anual. Alaturi de climat un factor important de cura sunt izvoarele minerale termale ( 21-46 grade Celsius ) calcice, sulfatate, bicarbonatate, slab radioactive.

In statiunea  "  Baile 1 Mai  " sunt 2 stranduri cu apa termala, strandul  "  Venus  " cu o capacitate de cateva mii de locuri si strandul  " Cu Valuri  ", cu o capacitate mai mica, dar un strand care te face sa te simti in valurile marii.

Statiunea Baile 1 Mai este cunoscuta pentru tratarea afectiunilor reumatismale inflamatorii, degenerative si abarticulare, a celor neurologice centrale si periferice ( hemipareze ), a celor ginecologice ( metroanexite, tulburari de menopauza sau de pubertate ).

In bazele de tratament din statiune sunt si instalatii pentru bai cu apa minerala termala, strand cu apa minerala termala, sala de gimnastica.

Faima statiunii 1 Mai si a întregului judet este data de prezenta unei specii tropicale – monument al naturii – Lotusul Termal ( Nymphaea Lotus Thermalis ), planta cu frunze rotunde plutitoare cu marginea dintata si rasfrinta in sus, dintre care se inalta gingasele flori alb-galbui, cu miros placut parfumat.

Tot in statiunea  "  Baile 1 Mai  "  veti putea vedea si renumitul  "  Lac cu Nuferi  ",  cu apa calda datorita caruia aceasta localitate era numita mai demult si  "  localitatea unde canta broastele si iarna  ".

Orasul Oradea ,municipiul resedinta al judetului Bihor, se afla la o distantă de 9 Km de statiune, unde puteti gasi renumitele centre comerciale, " Carrefour, Metro, Selgros, Real, Praktiker  ".

Statiunea  "  Baile 1 Mai  "  este amplasata la 2 km distanta fata de statiunea  "  Baile Felix  ".

Contact

phone

Mob : +40-749-038-010
          +40-770-946-455
Fix :   +40-359-461-420

   
map Bulevardul Baile Felix   Nr116
Baile Felix, Bihor, Romania
   
e-mail
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Online bookmaker Romenia bet365